2024 pris för resor 2025! Visa resor.

Om våra bilsemestrar

Att resa runt med bil för att uppleva Skandinavien eller Island ger dig möjlighet att se och uppleva platser i din egen takt. Besök platser som annars kan vara svåra att nå - såsom små byar, hänförande utsiktsplatser och natursköna vägar! Våra bilsemestrar gör resan till en del av upplevelsen.

Se våra bilsemestrar →

 

Vanliga frågor:

 


Vad är inkluderat i resans pris?

Resans pris inkluderar hotellövernattning med frukost. Inkluderat är även kryssningen på Geirangerfjorden på de resor som inkluderar denna del av Norge. Andra lokala färjor i Norge måste betalas på plats (ingen förbokning eller förbetalning är möjlig); information om de nödvändiga färjorna och tidavgångar kommer att inkluderas i dina resedokument. Du finner en lättöverskådlig lista på allt som är inkluderat i resans pris för varje resa under rubriken ”priset inkluderar” (längst ner på hemsidan).

Kommer jag att träffa en representant från Authentic Scandinavia under min resa?

Då vi erbjuder resor i de nordiska länderna, Baltikum och Ryssland har vi inte personal tillgänglig för att träffa dig personligen under dina resor med oss. Du kan dock vara säker på att vi alltid är tillgängliga via telefon och e-post under vår kontorstid och via vår nödtelefon utanför vår kontorstid om du skulle behöva hjälp under din resa.

Ingår hyrbil i resans pris?


Skandinavien
En hyrbil är inte inkluderad i resans pris på våra bilsemestrar då många resenärer föredrar att ta med sin egen bil eller att hyra en bil genom olika specialerbjudanden. De stora hyrbilsföretagen som Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt har kontor runt om i hela Skandinavien.


Island
Våra rundresor med bil på Island inkluderar bilhyra (kategori 2 = Toyota Auris eller liknande; det går att uppgradera bilen mot en extra kostnad). I bilhyran ingår CDW (collision, damage, waiver), stöld, obegränsad körsträcka och moms. Ingen extra kostnad tillkommer för GPS eller extra förare. Du hämtar och lämnar bilen på Keflaviks flygplats (priset inkluderar den extra kostnaden för flygplats service). Bilhyran ingår för de antal dagar som resplanen x 24 timmar, med början när du hämtar ut bilen. Om ditt flyg ankommer tidigt första dagen och avgår sent sista dagen tillkommer en kostnad för den extra tiden om du inte väljer att lämna tillbaka bilen i Reykjavik.

Vilka möjliga avgångsdatum finns för resan?

Du kan påbörja resan på den veckodag du själv väljer inom den angivna reseperioden (vanligtvis från maj/ juni månad till oktober). Notera att om du bokar en rundresa med bil som inkluderar en kryssning med Hurtigruten kan det bli aktuellt att resans avgångsdatum eventuellt måste flyttas en dag eller två då inte alla fartyg kan ta bilar ombord.

Är bilkartor inkluderade?

För rundresor med bil i Skandinavien inkluderas inte bilkartor som en del av resedokumenten. Ni får dock en detaljerad dag-för-dag resplan med en översiktskarta som visar varje dags körning. På Island kommer ni att få en surfplatta för de dagar som hyrbilen är bokad, som inkluderar en rese-applikation där karta, guide och annan nyttig information finns med (till exempel om vädret och information om väglaget).

Hur långt och länge kör man per dag?

Att köra i Norge och på Island kan vara lite annorlunda än vad du är van vid. Speciellt i fjordregionen och i bergen där vägarna kan vara både smala och slingrande. Det innebär att körtiden per dag kan vara längre än förväntat om du tittar på distansen i kilometer. För att underlätta i planeringen så har vi angett både distansen och körtiden per dag för varje resa på vår hemsida.

Är parkering inkluderad på alla hotellen?

Gratis parkering finns på alla hotell som ligger utanför städer (tätorter vid fjordar, bergsbyar och liknande). I städerna måste man betala för parkering på plats (Oslo, Bergen, Ålesund, Trondheim, Reykjavik med flera). I städerna parkerar man antingen på hotellets egen parkering eller på ett parkeringshus i närheten (information om detta finns med på resedokumenten. De är inte förbokade dock). Priset per 24-timmars period är normalt SEK 200–250 SEK men kan vara så mycket som SEK 350–400.

Behöver man ett internationellt körkort?


Som turist gäller följande regler:
För besökare från EU /EEA länder räcker ett giltigt körkort från deras hemland.
Besökare från följande länder utanför EU /EEA kan använda sina giltiga körkort upp till tre månader om texten på körkortet är skrivet med det latinska alfabetet och har ett foto: Albanien, Algeriet, Australien, Vitryssland, Bosnien-Hercegovina, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Egypten, Hong Kong, Indonesien, Israel, Japan, Makedonien, Malaysia, Mexiko, Moldavien, Monaco, Nya Zeeland, Peru, Ryssland, San Marino, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tunisien, Ukraina, USA och Venezuela.

Kan jag lägga till fler hotellnätter?

Du kan boka extranätter när du skickar in din bokning via vår hemsida. Extra nätter i början och slutet av resan kan också läggas till innan slutbetalningen är gjord genom att skicka en epost till info@authentic-scandinavia.com.

 

Vänligen notera att det tillkommer en ombokningskostnad på SEK 400 om extranätter eller övernattningsupplevelser läggs till mitt i resplanen efter att ni har mottagit bokningsbekräftelsen. Ombokningsavgiften gäller även om ni lägger till extra nätter efter att ni har mottagit resedokumenten.

Kan jag exkludera hotellnätter?

Om ni vill exkludera hotellnätter som ingår i resans pris ber vi er att meddela detta i noteringsfältet då ni skickar in er bokningsförfrågan till oss via vår hemsida. 


Det är inte möjligt att ta bort majoriteten av hotellnätterna, på resor som innehåller endast 2 eller 3 nätter går det inte att ta bort hotellnätter. 


För att erhålla det ändrade priset kontakta oss via bokningsformuläret då ni gör er online bokning eller mejla oss på info@authentic-scandinavia.com.

Hur mycket är barnrabatten på rundresorna med egen bil?

Vanligtvis ger vi 50% rabatt på våra bilsemestrar när 1–2 barn delar rum med 2 fullt betalande personer. Åldern för när barnrabatten gäller är normalt upp till 11 år på våra Islandsresor (obs! endast ett barn per rum eftersom hotellrummen på landsbygden ofta inte har plats för 4 personer) och 12 år för våra rundresor i Skandinavien. För att få fram det exakta priset för alla resenärer på en rundresa fyll i bokningsformuläret med avresedatum, resenärer, rums typ och hotellkategori.

Kan jag boka mitt flyg innan jag får min bokningsbekräftelse?

Vi rekommenderar att ni väntar med att boka flyg tills ni har mottagit en skriftlig bokningsbekräftelse från oss. Alla våra rundresor bokas i mån av plats vilket betyder att vi inte kan garantera tillgänglighet förrän vi har skickat er en bokningsbekräftelse. Vi försöker alltid skicka bokningsbekräftelsen inom 24–48 timmar (måndag-fredag).

Hur och när får jag mina resedokument och biljetter?


Alla resedokument skickas med e-post ca 1 månad före avresa och efter att slutbetalning har erhållits. Vid sista-minuten bokningar skickas dokumenten snarast efter slutbetalning. 
I resedokumenten ingår en detaljerad resplan, adresslista, vouchers och/eller e- biljetter samt färjornas tidtabeller. Du kommer att få en e-biljett/voucher för varje bokad tjänst som är inkluderad i resans pris. Dessa vouchers är ditt bevis på att du har betalat för tjänsten och måste uppvisas/ lämnas till varje leverantör under resans gång.

 

Se våra bilsemestrar →

 

Till Reseinformation →

Team

Trude Sivertsen - Director of Sales and Operation

Trude är själen och hjärtat i Authentic Scandinavia. Hon har byggt upp företaget från första början och gjorde Authentic Scandinavia till sin baby nr 1.

Lisa Jörgensen Cooke - Produktchef

Lisa är från Göteborg och har jobbat i resebranschen sedan 2004. Hon älskar att resa och att dela med sig av sin kunskap om Skandinavien.

Victoria Kristiansen - Senior Resespecialist

Victoria började på Authentic Scandinavia 2014. Det är väldigt viktigt för henne att våra kunder får en oförglömlig upplevelse när de väljer Skandinavien som sin resedestination.

Patrick Jahoda - Sales & Operations Consultant

Patrick kommer från Wien i Österrike och flyttade till Oslo i december 2022. Han älskar att resa runt i Skandinavien och kombinerar gärna resor med konstmuseer och konserter.

Nicole Riedel - Sales & Operations Consultant

Nicole växte upp i Förenade Arabemiraten men har på senare år även bott i ytterligare sex länder. Hon älskar att resa och hoppas kunna visa alla vilken vacker del av världen Skandinavien är!

Marine Dedieu - Jr. Sales & Operations Consultant

Marine kommer från Frankrike och kom till Norge för att avsluta sina studier 2022.  Hennes passion är friluftsliv och spektakulära vyer. Hon blev förälskad i Norge och bestämde sig för att stanna.

Elin Arbin - Sales & Operations Consultant

Elin kommer ursprungligen från Minnesota, USA - en plats med ett starkt skandinaviskt arv. Hon älskar Skandinaviens distinkta årstider och kanelbullar.

Linda Kjosås - Sales & Operations Consultant

Linda kommer ursprungligen från Bergen i Norge. Hon har en lång och varierad bakgrund inom resebranschen, hon ser nu fram emot att få jobba med inkommande turism.

Martina Miracapillo - Sales & Operations Consultant

Martina kommer från södra Italien, men hon älskar Norge med dess magiska snölandskap. Efter avslutade studier flyttade hon till Oslo, där hon började arbeta på Haman Group år 2022

Lea Bölke - Sales & Operations Consultant

Lea kommer från Tyskland och flyttade till Norge år 2022 för sina studier. Sedan dess har hon blivit mer och mer förälskad i den vackra naturen och den skandinaviska livsstilen.

Natacha Müller - Social Media Marketing

Natacha kommer ursprungligen från Schweiz och flyttade till Oslo i november 2019 efter att ha blivit förälskad i Skandinavien. Hon älskar att resa, läsa och har en passion för allt kreativt.

Anette Karlsson - VD Haman Group

Som VD på Haman Group har Anette inte ett typiskt 9-5 jobb men hon älskar det hon gör! Anette är den som gjorde drömmen om Authentic Scandinavia möjlig.

Orijana Biberovic - Ekonomichef Haman Group

Orijana växte upp i Bosnien och Hercegovina, hon kom till Norge 1994. Orijana har ansvarat för Haman Groups ekonomi sedan 2011 och 2013 blev hon chef för hela ekonomiavdelningen.

Zana Malisevskaja - Inköpschef Haman Group

Zana är uppvuxen i Litauen, hon flyttade till Sverige 2011 för att studera turism. Hon började arbeta på Haman Group 2017. Zana ansvarar för all kontraktering med våra leverantörer.