2024 pris för resor 2025! Visa resor.

Om våra delvis guidade resor

På våra delvis guidade rundresor i Ryssland och Baltikum har du friheten att resa runt på egen hand kombinerat med sightseeingturer med utbildade guider. Guidningen sker på engelska. Notera att på en del av resorna till Ryssland som kombineras med Helsingfors, så erbjuds ingen guidning i Helsingfors.


På våra delvis guidade rundresor i Skandinavien, till exempel på våra resor till Oslo, Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors så reser ni tillsammans med en grupp på max. 28 personer, men utan reseledare på destinationerna. Gruppen kommer att träffa utbildade lokala guider för sightseeingturer och dagsutflykter på destinationerna. Om ni har bokat ytterligare en delvis guidad resa i en annan stad, så reser ni dit på egen hand. 

Se våra delvis guidade resor →

 

Vanliga frågor:

 


Är detta en guidad resa?


Ryssland och Baltikum
Våra delvis guidade rundresor i Ryssland och Baltikum är delvis guidade och delvis reser ni på egen hand. Detta innebär att ni inte reser som en del av en grupp eller med en guide under resan, utan ni möter endast lokala guider for privata sightseeingturer. 


Skandinavien
Våra delvis guidade rundresor i Skandinavien är delvis guidade och delvis reser ni på egen hand. Ni kommer att resa som en del av en grupp på max. 28 personer, men utan reseledare under resan. Ni kommer att träffa en representant på resans första dag. 


Om ni har bokat ytterligare en delvis guidad resa i en annan stad, så reser ni dit på egen hand där en representant kommer att träffa er den första dagen på destinationen. Ni kommer att träffa utbildade lokala guider för gruppsightseeing de följande dagarna.

Kommer jag att träffa en representant från Authentic Scandinavia under min resa?

Då vi erbjuder resor genom hela Norden, Baltikum och Ryssland har vi inte personal som möter dig när du reser med oss. Du kan dock vara lugn i att vi alltid finns tillgängliga via telefon och e-post under kontorstider och på en jourtelefon utanför kontorstider om du behöver hjälp under resans gång.

Är flygplats- och hotelltransfers inkluderade?


Ryssland och Baltikum
Flygplats- och hotelltransfer är inkluderade. Transfern kommer att bli bokad i samband med ditt flygs ankomst- och avresetider. Ni kommer att bli mötta på flygplatsen eller stationen av en representant /chaufför som hjälper till att hitta er transfer. 


Vid försenad ankomst på grund av ändrade flygtider eller andra orsaker som Authentic Scandinavia inte har informerats om i förväg kommer Authentic Scandinavia inte att vara ansvariga att förmedla transfern. Tyvärr kan vi inte erbjuda återbetalning för en outnyttjad transfer som är inkluderad i resans pris.


Inga transfers är inkluderade i resans pris i Helsingfors på kombinationsresorna med Ryssland. Om möjligt inkluderar vi alltid hotell som är en kort promenad från stationen / färjeterminalen/ buss stationen eller kajen. Ibland är detta inte möjligt på grund av tillgänglighet eller distansen mellan färjeterminalen och järnvägsstationen. Information är inkluderad i era resedokument om hur ni kan använda kollektivtrafik för att ta er till hotellet eller järnvägsstationen /terminalen.

Skandinavien
Inga transfers är inkluderade i resans pris, men ni kan i förväg boka transfers som en tilläggstjänst eller på plats på destinationen. Information om hur ni ska ta er från flygplatsen till hotellet finns med i era resedokument. Det är både enkelt och bekvämt att använda kollektivtrafiken.

Hur hittar jag?  

Innan din avresa får du en detaljerad resplan skickad till din angivna e-postadress. Här finns bland annat information om hur du tar dig från flygplatsen till hotellet, från hotellet till tågstationen, färjeterminalen och så vidare. Du får också detaljerad information om hur du byter från ett transportmedel till ett annat (från tåg till färja till buss och så vidare).

Kommer någon att hjälpa till med bagaget?

Bagagetransport eller assistans är normalt inte inkluderat i resans pris; varje person ansvarar för sitt eget bagage. Det finns utrymme för bagage på de olika transportmedlen (en resväska samt ett handbagage per person). På resorna med transfers inkluderade kommer chauffören att vara behjälplig med att lyfta in och ut bagaget ur fordonet.

Vilka avresedatum gäller för resan?

De delvis guidade resorna i Ryssland och Baltikum kan börja vilken veckodag som helst under reseperioden. Resorna som är delvis guidade i Skandinavien har fasta avresedatum men extranätter kan läggas till.

Vad är inkluderat i resans pris?

Du finner en lättöverskådlig lista på allt som är inkluderat i resans pris för varje resa under rubriken ”priset inkluderar” (längst ner på sidan).

Är alla måltider inkluderade i resans pris?

En frukostbuffé är inkluderad varje resdag. På de delvis guidade resorna i Skandinavien är en välkomstmiddag (3-rätters) första kvällen inkluderad i resans pris. Om resan är kombinerad med flera andra destinationer så är en välkomstmiddag inkluderad den första kvällen på varje destination. Dagar då lunch är inkluderad är det specificerat i resplanen och även i listan där allt som är inkluderat i resans pris är specificerat.

Kan jag lägga till extra hotellnätter?

Du kan boka extranätter när du skickar in din bokningsförfrågan via vår hemsida. Extranätter i början och/eller slutet av resan kan också läggas till innan slutbetalningen är gjord genom att skicka en e-post till info@authentic-scandinavia.com


Vänligen notera att det tillkommer en ombokningskostnad på SEK 400 om extranätter eller övernattningsupplevelser läggs till mitt i resplanen efter att ni har mottagit bokningsbekräftelsen. Ombokningsavgiften gäller även om ni lägger till extra nätter efter ni har mottagit resedokumenten.

Kan jag exkludera hotellnätter? 

På delvis guidade resor i Ryssland och Baltikum ber vi er att specificera i noteringsfältet på bokningen om ni vill exkludera nätter som är inkluderade i resans pris då ni skickar in er bokning till oss via vår hemsida.


Det är inte möjligt att ta bort majoriteten av hotellnätterna, på resor som innehåller endast 2 eller 3 nätter går det inte att ta bort hotellnätter. Inga hotellnätter kan tas bort på de delvis guidade resorna i Skandinavien.


För att erhålla det ändrade priset kontakta oss via bokningsformuläret då ni gör er online bokning eller mejla oss på info@authentic-scandinavia.com.

Får man seniorrabatt på era rundresor?

Vi kan tyvärr inte erbjuda seniorrabatt på våra resor eftersom våra kontraktspriser med våra leverantörer inte kan kombineras med andra rabatter.

Vilken barnrabatt finns på de delvis guidade resorna?


Ryssland och Baltikum
På våra delvis guidade resor i Ryssland och Baltikum ger vi vanligtvis 30% rabatt när 1–2 barn under 12 år delar rum med 2 vuxna personer. För att få fram det exakta priset för alla resenärer på en rundresa fyll i bokningsformuläret med avresedatum, resenärer, rums typ och hotellkategori.


Skandinavien
Våra delvis guidade resor i Skandinavien är ej lämpliga för yngre barn, därför kan vi inte ta emot bokningar för barn under 12 år. Barn mellan 12 och 18 år är välkomna tillsammans med en vuxen (ingen barnrabatt erbjuds).

Behövs visum för att besöka Ryssland?

Svenska medborgare och de flesta andra nationaliteter behöver ett turistvisum till Ryssland, kombinerar du resan med arbete är det ett annat visum som gäller. När du bokar en resa till Ryssland via Authentic Scandinavia kommer du att få en visuminbjudan så snart du har betalat din anmälningsavgift. Denna inbjudan måste du tillsammans med de andra nödvändiga ansöknings-dokumenten ta med till din närmsta ryska ambassad eller konsulat. Kostnaden för visumet står du själv för. 


Visumprocessen kan ta från ett par dagar till flera veckor. Se mer information på ryska ambassadens hemsida. Det finns möjlighet att ansöka om expresshantering (extra kostnader tillkommer). Försäkra dig om att alla dokumenten är korrekt ifyllda vid ansökan för att undvika förseningar av visum processen. 

Behövs visum för att besöka de Baltiska staterna?

För att resa till Estland, Lettland och Litauen behöver svenska medborgare ett pass eller nationellt id-kort som styrker din identitet och ditt medborgarskap, det måste vara giltigt under hela resan. Det behövs inget visum. För medborgare från vissa andra länder behövs ett Schengen visum. Se denna hemsida för ytterligare information: Visa for the Schengen area.


För medborgare från andra länder rekommenderar vi att man frågar om de gällande inresebestämmelserna på respektive lands ambassad.

Hur och när kommer jag att få mina resedokument och biljetter?

Alla resedokument skickas med e-post ca 1 månad före avresa och efter att slutbetalning har erhållits. Vid sista-minuten bokningar skickas dokumenten snarast efter slutbetalning. 

I resedokumenten ingår en detaljerad resplan, adresslista, vouchers och/eller e-biljetter. Du kommer att få en e-biljett/voucher för varje bokad tjänst som är inkluderad i resans pris. Dessa vouchers är ditt bevis på att du har betalat för tjänsten och måste uppvisas/ lämnas till varje leverantör. 


Se våra delvis guidade resor →

 

Till Reseinformation →