2024 pris för resor 2025! Visa resor.

Om våra resor på egen hand

Våra resor på egen hand är ett urval av miljövänliga resor där man reser på egen hand med tåg, båt, färja och/eller buss. Flera av resorna inkluderar längre kryssningar med övernattning, tågresor med natursköna vyer, fjordkryssningar samt kortare kryssningar med Hurtigruten. När man reser med kollektivtrafik på sin resa kan man helt slappna av och njuta av resan utan att oroa sig över att hitta vägen.

Se här för våra tågsemestrar på egen hand och vinterresor med tåg.

 

Vanliga frågor:

 

 

Är det här en guidad resa och hur stor är gruppen?

Om du bokar en av våra resor på egen hand så reser du inte tillsammans med en grupp eller med guide eller reseledare. På de utflykter som ingår i resans pris eller andra utflykter som bokats extra så är de dock oftast tillsammans i grupp med en guide (aktiviteter och sightseeing med mera).

Kommer jag att träffa en representant från Authentic Scandinavia under min resa?

Då vi erbjuder resor i de nordiska länderna och Baltikum har vi inte personal tillgänglig för att träffa dig personligen under dina resor med oss. Du kan dock vara säker på att vi alltid är tillgängliga via telefon och e-post under vår kontorstid och via vår jourtelefon utanför vår kontorstid om du skulle behöva hjälp under din resa.

Är transfers mellan flygplats, station och hotell inkluderade i resans pris?

Flygplats, tågstation- och hotelltransfers ingår normalt inte i resans pris. Undantag gäller när det är omöjligt eller komplicerat att resa med kollektivtrafik. Du finner mer information om vad som är inkluderat under rubriken ”priset inkluderar” på hemsidan för vardera resa. 

Hur hittar jag?

Innan din avresa får du en detaljerad resplan skickad till din angivna e-postadress. Här finns bland annat information om hur du tar dig från flygplatsen till hotellet, från hotellet till tågstationen, färjeterminalen och så vidare. Du får också detaljerad information om hur du byter från ett transportmedel till ett annat (från tåg till färja till buss och så vidare).

Är det långt att gå?

Vi försöker alltid att välja hotell som ligger en kort promenad från tågstationen/ färjeterminalen/ bussterminalen/ kajen. Ibland är det inte möjligt på grund av tillgänglighet eller på grund av avståndet mellan till exempel färjeterminalen och järnvägsstationen. Då kommer du att få information om hur man på bästa sätt reser med kollektivtrafik. På resdagar med flera byten av transport är gångvägen kort (normalt mellan 20–200 meter).

Kommer någon att hjälpa till med bagaget?

Bagagetransport eller assistans är normalt inte inkluderat i resans pris; varje person ansvarar för sitt eget bagage. Det finns utrymme för bagage på de olika transportmedlen (en resväska samt ett handbagage per person), men man måste själv kunna lyfta/ bära in sitt eget bagage. Det finns möjlighet att boka bagagetransport mellan Oslo och Bergen och vice versa (se valfri bagagetransport i resebeskrivningen för mer information).

Vad är inkluderat i resans pris?

Du finner en lättöverskådlig lista på allt som är inkluderat i resans pris för varje resa under rubriken ”priset inkluderar” (längst ner på sidan).

Kan jag lägga till extra hotellnätter?

Du kan boka extranätter när du skickar in din bokningsförfrågan via vår hemsida.

Extranätter i början och/eller slutet av resan kan också läggas till innan slutbetalningen är gjord genom att skicka en e-post till info@authentic-scandinavia.com.

Vänligen notera att det tillkommer en ombokningskostnad på SEK 400 om extranätter eller övernattningsupplevelser läggs till mitt i resplanen efter att ni har mottagit bokningsbekräftelsen. Ombokningsavgiften gäller även om ni lägger till extra nätter efter ni har mottagit resedokumenten.

Kan jag exkludera hotellnätter? 

Om ni vill exkludera hotellnätter som ingår i resans pris ber vi er att meddela detta i noteringsfältet då ni skickar in er bokningsförfrågan till oss via vår hemsida. 

Det är inte möjligt att ta bort majoriteten av hotellnätterna, på resor som innehåller endast 2 eller 3 nätter går det inte att ta bort hotellnätter. 

För att erhålla det ändrade priset kontakta oss via bokningsformuläret då ni gör er online bokning eller mejla oss på info@authentic-scandinavia.com.

Kan jag boka mina flygbiljetter innan jag får min bokningsbekräftelse?

Vi rekommenderar att ni väntar med att boka flyg tills ni har mottagit en skriftlig bokningsbekräftelse från oss. Alla våra resor bokas i mån av plats vilket betyder att vi inte kan garantera tillgänglighet förrän vi har skickat er en bokningsbekräftelse. Vi försöker alltid skicka bokningsbekräftelsen inom 24–48 timmar (måndag-fredag).

Hur och när får jag mina resedokument och biljetter?

Alla resedokument skickas med e-post ca 1 månad före avresa och efter att slutbetalning har erhållits. Vid sista-minuten bokningar skickas dokumenten snarast efter slutbetalning. I resedokumenten ingår en detaljerad resplan, adresslista, vouchers och/eller e-biljetter.

Du kommer att få en e-biljett/voucher för varje bokad tjänst som är inkluderad i resans pris. Dessa vouchers är ditt bevis på att du har betalat för tjänsten och måste uppvisas/ lämnas till varje leverantör. Du kommer att få en voucher för dina tågresor i Norge, dessa måste bytas ut till tågbiljetter på tågstationen innan du går på tåget. I Sverige kommer du att få e-biljetter för dina tågresor.

Vad händer om tåget /färjan / bussen är försenad och jag missar min förbindelse?

Kollektivtrafik i Skandinavien är mycket pålitlig. När det finns korta förbindelser mellan transportmedlen har vi säkerställt att förbindelsen ska fungera. Det är dock alltid en bra idé att du informerar chauffören /tågkonduktören om er förbindelse så att de kan ringa och informera om er eventuella försening.

Vad händer om jag kommer för sent till min transport eller aktivitet?

Vi ber er att komma i tid eftersom era biljetter och vouchers inte gäller för en senare avgång eller aktivitet. Ingen återbetalning kan godtas om ni har kommit för sent, såvida förseningen inte är på grund av en förbindelse som Authentic Scandinavia har bokat. Om så är fallet ber vi er att kontakta oss genast.

Hur mycket är barnrabatten på de självguidade resorna?

Vanligtvis ger vi 50% rabatt på våra resor på egen hand när 1–2 barn delar rum med 2 fullt betalande personer. Åldern för när barnrabatten gäller kan variera på de olika resorna (ibland är det upp till 15 år och ibland är det upp till 12 år). För att få fram det exakta priset för alla resenärer på er resa fyll i bokningsformuläret med avresedatum, resenärer, rums typ och hotellkategori.

Får man seniorrabatt på era självguidade resor?

Vi kan tyvärr inte erbjuda seniorrabatt på våra resor eftersom våra kontraktspriser med våra leverantörer inte kan kombineras med andra rabatter.

Kan jag få rabatt på tågresor om jag har ett Scanrail /Eurail pass?

Vi kan tyvärr inte erbjuda rabatt på våra publicerade priser om ni innehar ett Scanrail /Eurail pass.
 

Se här för våra tågresor på egen hand och vinterresormed tåg.
 

Till Reseinformation →