2024 pris för resor 2025! Visa resor.

Bagage och kläder

Hur ska jag packa inför resan?

Om du har bokat en självguidad resa rekommenderar vi en resväska på hjul eller en ryggsäck då de är lättare att transportera. Varje person ansvarar för sitt eget bagage. Det finns utrymme för bagage på de olika transportmedlen (en resväska samt ett handbagage per person), men man måste själv kunna lyfta/ bära in sitt eget bagage. Det finns möjlighet att boka bagagetransport mellan Oslo och Bergen och vice versa (se valfri bagagetransport i resebeskrivningen för mer information).

Hur mycket bagage får jag ta med mig?

På våra självguidade resor ansvarar du själv för ditt bagage. Ta bara med dig så mycket som du själv orkar bära. Om du har bokat en guidad bussresa får du ta med en resväska per person vilken kan förvaras tryggt under bussen. Dessutom får du ta med en handväska ombord. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt flygbolag för att kontrollera ifall de har några bagagerestriktioner.  

Vilka kläder ska jag ta med mig?

Vi rekommenderar alltid att du packar med bekväma skor och en vind- och vattentät jacka. Även under sommaren kan det bli något kyligt speciellt uppe i bergen, då är det en god idé att ta med en fleecejacka eller liknande. Förbered dig även för varmare dagar och packa med shorts och t-shirts samt solkräm och solglasögon.


Om du reser under vintern rekommenderar vi att du klär dig i lager, antingen med ull eller syntetiska kläder. Bomull och jeans är inte rekommenderat då de inte transporterar svett och fukt från kroppen och du kan bli våt och nedkyld. Du bör ta med dig ”baslager” (långa ull eller termiska underställ), ett mellanlager (ull- eller fleecetröja) och ett yttre lager (halsduk, mössa, ullsockor, vantar, vinterjacka). Dessutom rekommenderar vi att ta med en dunjacka eller tjock ulltröja för när det är riktigt kallt ute. Välj skor som är lite större än vanligt för att ge plats åt extra sockor eller sulor.  

Reser du under våren eller hösten, var beredd på härliga soliga dagar, men också på kalla nätter och ibland regn.  

Hur kan jag förbereda mig för en övernattning på ett snö- eller ishotell?

Varma vinterkäder (overall och skor) är inkluderade i din vistelse på Ice Hotel eller Snowhotel. De erbjuder vanligtvis även varma vantar och mössor såvida du inte föredrar att använda dina egna. Vi rekommenderar att du använder overallen ovanför dina egna kläder som ett extra skydd mot kylan och för att undvika att dina egna kläder blir smutsiga eller skadade under aktiviteter. Därutöver, rekommenderar vi att du tar med bas- och mellanlagret som beskrivet ovan.
 

Till Reseinformation →