2024 pris för resor 2025! Visa resor.

Pengar och betalning

Kan jag använda mina kreditkort under resan?

De flesta restauranger, hotell och affärer accepterar kreditkort men det är alltid en bra idé att fråga först. Kollektivtrafiken och taxi kan oftast betalas med kreditkort, dock accepterar inte alla AMEX tyvärr.


I Ryssland och Baltikum accepteras VISA och Mastercard i de flesta affärer, restauranger och hotell. Ta med din pinkod och ett giltigt ID kort när ditt kort ska användas. Pinkoden används ofta i affärer och restauranger.


Vi rekommenderar att ni informerar er bank om er planerade resa för att förhindra att de blockerar kortet i misstanke om bedrägeri.

Behöver jag ta med kontanter?

Du kan ta ut lokal valuta från bankomater, tänk bara på att vissa banker tar ut avgifter och växelkursavgifter vid varje transaktion. Avgifter brukar dock vara lägre än om du växlar pengar i hemlandet.


Det finns bankomater i alla städer och på flygplatser. På mindre orter, finns det inte alltid bankomater men där kan man betala oftast betala med kreditkort på hotellet och restauranger.

Lokala valutor


Norge = Norska kronor (NOK)
Danmark = Danska kronor (DKK)
Island = Isländska kronor (ISK)
Finland = Euro (EUR)
Estland = Euro (EUR)
Lettland = Euro (EUR)
Litauen = Euro (EUR)
Ryssland = Rysk rubel (RUB)
De olika valutorna kan normalt inte användas över gränserna. I Norge, Danmark och Island kan Euro och US dollar ibland accepteras av de större hotellkedjorna men generellt gäller de lokala valutorna.

 

Till Reseinformation →